Koi Princess

Japanilaisesta sarjakuva- ja animaatiokulttuurista kumpuavat anime- ja manga-tyylit ovat näkyneet viime vuosina televisioruutujen ja lehtien sivujen ulkopuolella myös muun muassa musiikissa, pukeutumisessa ja pelimaailmassa. Vuonna 2015 julkaistu Koi Princess toi värikkään ja seesteisen kuvatyylin myös slottipelivalikoimiin. Mangalle ja animelle tyypillisiä piirteitä ovat täyteläinen värien käyttö, suurisilmäiset ihmishahmot ja siloiteltu viimeistely varjostukset, äänimaailma, juoni ja musiikki mukaanlukien. NetEnt on vanginnutkin kaikki nämä elementit taidokkaasti slottipelissään.

Ensivaikutelma

Peliruudun taustalla avautuu maisema, joka voisi löytyä minkä tahansa länsimaalaisen matkatoimiston Japanin-esitteen kansikuvassa: Buddhalaishenkinen, korkeiden portaiden yläpäähän rakennettu temppeli, kaukaisuudessa siintävä vuorenhuippu, rauhallisesti virtaava vesiputous ja sen alla pieni lampi. Pelislottien vasemmalla puolella seisoo itse Koi Princess piirrostyylille uskollisesti puettuna lyhyeen, reilusti alle polven mittaiseen mekkoon ja polvisukkiin. Nimikkohahmon hiukset ovat myös animemaisen pitkät ulottuen aina hameen helman tasolle ja prinsessan päätä koristaa luonnollisesti pieni kruunu tai tiara. Värimaailmaltaan peli on yllättävän hillitty ja todella monille slottipeleille ominaisia räikeitä kontrasteja ei juurikaan peliruudulta löydy. Koi Princess -slottipeliä onkin heti alusta alkaen mukava katsella, sillä voittosymbolitkin tuntuvat istuvan ruutuun luonnollisesti pelin värien ja teemaan sopivina.

Myös pelin äänisuunnittelussa on lähdetty länsimaalaisia stereotypioita vahvistavalle linjalle. Pelikokemusta saattelee kaunis, duurivoittoinen huilumusiikki, jota säestää erilaisten rumpujen ja jousisoitinten joukko. Pelin painikeäänet ja voittomelodiat sopivat japanilaiseen teemaan kuin valetut, sillä pyöräytysnappia painamalla helähtää kaiuttimista erottuva, muttei pistävä triangelimelodia. Voittorivin saadessaan musiikki vaihtuu hetkeksi räväkäksi ja Koi Princess onnittelee pelaajaa kauniilla hymyllään, kunnes taustamelodia palautuu entisenlaisekseen.

Pelaaminen

Koi Princess -pelissä on 20 voittolinjaa. Pelissä on viisi pelirullaa, joissa jokaisessa on kolme kiekkoa. Jokaisen voittavan rivin täytyy alkaa aina vasemmanlaitimmaisesta rivistä, joten vaikka kierroksella saisi neljä perättäistä pelisymbolia samalle voittolinjalle, ei voittoa silti makseta, ellei voittolinja ala vasemmasta laidasta peliruutua. Erilaisia voittosymboleita pelissä on yhteensä 10, joista kaikki ovat eriarvoisia. Pienimmät voitot antaa 10-symboli, josta pelaaja tienaa 5, 20 tai 100 kolikkoa, riippuen symbolien lukumäärästä voitorivillä. Wild-symboli on taas pelissä arvokkain ja sillä voi tienata jopa 500 kolikkoa. Pelin bonusominaisuuksien ansiosta pelin suurin mahdollinen voittosumma eli jackpot on 100 000 kolikkoa.

Pelissä määritellään sekä pelitaso (level), että kolikon arvo (coin value) ja nämä yhdessä muodostavat kierroksen panoksen (bet). Koi Princess -slottipelissä pelitasoja on yhdestä kymmeneen ja kolikon arvovaihtoehdot ovat 0,01; 0,02; 0,05; 0,10; 0,20; 0,50 ja 1. Minimipanos pelissä on siis kolikon arvolla 0,01 ja pelitasolla 1 pelattaessa 0,20 €. Euromääräisesti suurin mahdollinen kertapanos monilinjapelissä (ilman bonus bet -ominaisuutta) taas on 200 €, joka muodostuu, kun kolikon arvoksi määritellään 1 ja pelitasoksi 10. Kuten lähes kaikissa nykyaikaisissa slottipeleissä myös Koi Princess -pelin voi säätää Autoplay-ominaisuudella pelaamaan pelaajan määrittelemän kierrosmäärän valitulla panoksella. Lisäasetuksilla automaattisen pelin voi käskeä pysähtymään esimerkiksi jokaisen voiton osuessa tai vaikkapa vain silloin, kun voittosumma ylittää tietyn summan.

Bonukset, wildit ja lisäkierrokset

Koi Princess -pelin bonusjärjestelmä on melko monimutkainen ja saadakseen pelistä kaiken ilon ja hyödyn irti pelaajan onkin syytä paneutua hetkeksi erilaisten symbolien ja lisäkierrosten merkityksiin. Peli-ikkunan oikeassa alalaidassa on bonus bet -ominaisuuden aktivointinappula, jota klikkaamalla kierroksen kokonaispanos kaksinkertaistuu, mutta bonusominaisuuksien saamisen todennäköisyys kasvaa. Bonus bet on oletusarvoisesti pois päältä ja sen aktivoimisen myötä pelikierroksen maksimisumma nousee jopa 400 euroon, mikäli pelataan korkeimmilla mahdollisilla panoksilla.

Niin kutsutut satunnaissymbolit (random features) voivat ilmestyä peliruutuun millä tahansa kierroksella ja niillä on erilaiset ominaisuudet. 5-hit -ominaisuus takaa pelaajalle viiden symbolin voittorivin satunnaisella voittosymbolilla seuraavalla pelikierroksella. Random Wilds -symboli taas lisää peliruutuun neljästä yhdeksään ”leijuvaa” bonusruutua, jotka pyöräytyksen jälkeen siis korvaavat kyseiset peliruudut wild-jokerisymbolilla. Wild Reels -symboli nimensä mukaisesti taas peittää seuraavalla pelikierroksella kahdesta viiteen pelirullaa Wild-symboleilla. Tällöin siis rivin jokainen symboli on wild-symboli.

Varsinaiset bonuspelit aktivoituvat vasta, kun peliruutuun ilmestyy Bonus-symboli peliriveillä 1, 3 sekä 5. Tällöin pelaaja saa yleensä yhden tai useamman ilmaiskierroksen, jossa on voimassa yksi neljästä bonusominaisuudesta: Sure Win Free Spins, Wild Reels Free Spins, Coin Win ja Bonus Wheel. Sure Win Free Spinsin 10 ilmaiskierroksen aikana pelaaja voittaa joka kierroksella vähintään saman summan, kuin ilmaiskierrosten aikana on aiemmin voittanut. Wild Reels Free Spins -ominaisuuden aktivoituessa taas pelaaja saa myös 10 ilmaiskierrosta, joiden aikana 1-5 pelirullaa on wild-rullia. Bonus Wheelissä pelaaja voi taas esimerkisi saada kertoimia seuraaville kierroksilleen tai tuplata kierrosvoittonsa. Coin Winin osuessa peliruutuun pelaaja taas palkitaan välittömällä kolikkovoitolla.